Do sada je instalirano ukupno šest pumpi za vodu na solarni pogon i to je napravilo ogromnu razliku i za lokalnu zajednicu i za slonove u Namibiji. Jedno selo je imalo veoma staru dizel pumpu koja se redovno kvarila. U određeno doba godine, slonovi u selu piju vodu svako veče. Meštani nemaju ništa protiv toga da žive sa slonovima, sve dok ne popiju svu vodu koja im je potrebna za porodicu i stoku. Ovdašnjim farmerima je veoma drago što su dobili svoju novu solarnu pumpu, posebno jer su slonovi trenutno u selu.

Da biste saznali više o projektu Nuii P.E.A.C.E u partnerstvu sa VildArk-om, pratite @nuii_icecream_global ili posetite nuiiicecream.com

Zajedno sa VILDARK-om i EHRA-om, izgradili smo obrazovni centar u Namibiji kako bismo podučavali zajednice o bezbednosti slonova. Pogledajte video kako biste saznali više!

Froneri je posvećen odgovornom i održivom nabavljanju palminog ulja. Kao član Okruglog stola za održivo palmino ulje (RSPO) podržavamo i prihvatamo njegove principe i kriterijume. Mi se zalažemo da osiguramo da sve palmino ulje, koje je sadržano u našim proizvodima, bude odgovorno i održivo nabavljeno. Naš cilj je da se sve naše palmino ulje nabavlja na održiv način od 2022.

RSPO

Froneri je posvećen uklanjanju plastičnih kašika, slamčica, čašica i poklopaca za jednokratnu upotrebu, uključujući, plastične novitete u dečijim proizvodima. Već od 18.02.2020.god., smanjili smo korišćenje plastike za jednokratnu upotrebu za više od 100 miliona komada globalno i 900 hiljada komada u Adriatic regionu! Ovo će biti glavni prioritet u našem daljem poslovanju, sa ciljem da od 2025. godine sva ambalaža koju koristimo bude 100% reciklirana ili ponovo korišćena.

Štapići za sladolede koje koristimo u FRONERI-ju su nabavljeni od proizvođača Sertifikovanih od strane PEFC (Program za očuvanje sertifikovanih šuma) zavisno od države u kojoj se koriste. To znači da se izvorni trupci, od kojih su štapići pravljeni, nalaze u održivo upravljanim šumama i 100% su u skladu sa propisima koji obezbeđuju poštovanje najviših ekoloških, društvenih i etičkih standarda.

PEFCS

Jeste li znali da je na svetu ostalo samo 3900 tigrova? Naš novi sladoled na bazi biljaka, RØAR, ima misiju da to promeni, kroz svoje partnerstvo sa Panthera-om i programom „TIGERS FOREVER“, koji ima za cilj da poveća broj tigrova za najmanje 50% u narednih deset godina.

Panthera

Za više informacija o održivosti kliknite ovde.

MILKA, OREO and TOBLERONE are trademarks of the Mondelez International Group, used under license

NIRVANA, ALOMA, BEST, TOPGUN, PIRULO, NESQUIK, KITKAT and FAMILIA HIT are trademarks of Société des Produits Nestlé S.A, Vevey, Switzerland, used under license